Amager Resource Center Copenhagen, Designed by Bjarke Ingels Group (BIG)

The waste-to-energy plant in Copenhagen was selected as a citation winner in the 62nd Annual Progressive Architecture Awards.

Source: www.architectmagazine.com

“BIG won the competition for the 1.02 million-square-foot Amager Resource Center with this widely touted scheme, which promises to turn a waste-to-energy plant into a popular attraction. By integrating a ski slope into the roof and a rock-climbing wall up one face, the architects build upon the project’s location: a part of Copenhagen on the island of Amager that has become a destination for extreme sports enthusiasts, thanks to its parks, beaches, dunes, and a lagoon for kayaking and windsurfing.  At 100 meters tall, the center will be one of the city’s tallest landmarks when completed—and a striking example of building-as-landscape. Indeed, the client has taken to calling it the Amager Bakke, or Amager Hill.”

See on Scoop.itGreen Building Design – Architecture & Engineering

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s